Jak vznikly funkční župany pro psy

Jak to všechno začalo

Miluji horské procházky se svými psy v každém ročním období. Prvního bílého ovčáka jsem si pořídila před 25 lety jen tak pro radost a k němu záhy přibyli další. Věnovala jsem se s nimi sportovní kynologii, dogtrekkingu a později i chovu.

PET_kabatky_ilona

S přibývajícím věkem mých psích seniorů mě začalo zajímat, jak jim ulevit od jejich zdravotních problémů, což mě přivedlo až ke zvířecí fyzioterapii. Bylo třeba zkrátit vycházky. Moji psí senioři více oceňovali klid a rehabilitační masáže než běhání lesem a kalužemi.

Téměř dva roky jsem studovala různé rehabilitační techniky, abych svým miláčkům dopřála vše, co potřebují. Po studiu jsem otevřela rehabilitační centrum pro psy a malá zvířata a jednou z nejvyhledávanějších terapií se stala hydroterapiekterá spočívá v chůzi na podvodním běžeckém pásu v rehabilitační vaně. Všichni mí psi si začali hydroterapii užívat a já jsem stále častěji řešila problém, jak je po cvičení ve vaně usušit a převézt domů tak, aby si udrželi teplotní komfort a mé auto nebo domácnost byly v čistotě. O to víc, že se k nim velmi rychle začali přidávat další čtyřnozí klienti a jejich páníčci řešili stejný problém.

Chtěla jsem a potřebovala pro ně funkční psí župan. Testováním od různých firem jsem nenašla takový, který by nám všem vyhovoval. Syntetické jednovrstvé tkaniny, ze kterých byla většina ušita, jsem zavrhla jako první, stejně jako župany špatně padnoucí a nesplňující dané požadavky.

PET_kabatky-4

A tak jsem testováním materiálů navrhla svůj první funkční župan a hned po něm i sušící rukavice z dvojitého bavlněného froté, které drží tvar a hlavně skvěle saje. Dnes mi stačí po hydroterapii každého psa nejprve osušit rukavicemi a poté mu obléct psí župan. Ten mi pomáhá dosušit jim mokrý kožich, čímž předcházím jejich prochlazení i artrotickým stavům.

A mnohem víc!

Na vlastní smečce si již několik let ověřuji, že funkční župany jsou vlastně produktem 3v1. Nepoužívám je jen po rehabilitacích a psích koupelích, ale skvěle mi poslouží k dočasnému ochlazení psa v letním horku, nebo jen jako klasický obleček pro udržení pejska v teple. Jsou výborným pomocníkem do mé domácnosti i v případech, když se vracíme z vycházek, při kterých probíhali lesem i kalužemi. Mokré a zablácené psy osuším rukavicemi, navléknu do županu a díky tomu neušpiní ani auto ani interiér domu.

Věřím, že pořízením županu a rukavic neprohloupíte a získáte tak funkční obleček 3 v 1, který poslouží Vám i Vašim čtyřnohým miláčkům několik let.

PET_kabatky-7